torsdag den 27. oktober 2011

Iransk kebab

Mmmh det er en af mine yndlingsretter! Og så er den bare noget af det nemmeste. Du skal bruge:
1 pakke hakket oksekød
1 løg
salt og peber
et bundt frisk koriander eller persille
1 eller 2 tomater pr person
oregano

Hak løg og krydderurterne og rør sammen med kødet. Du kan evt. komme et æg i for at holde ekstra sammen på kødet, men det behøves altså ikke! Kom riiigeligt med peber i, masser af peber! Læg farsen i et ildfast fad og lav tomaterne. Skær et kryds i tomaterne så du kan åbne dem og prop oregano og lidt salt i. Sæt dem i fadet sammen med kødet, og ind i ovnen på ca 180 grader i 20 min. Tag det hele ud, hæl saucen i en lille skål og giv kødet 5-10 min mere.
Serveres med ris! Og når du koger risene kan du binde grydelåget ind i et viskestykke på ægte iranermanér, jeg ved ikke præcis hvad det gør, men det gør bare risene bedre. Velbekomme!
Og ja, det spises med gaffel og ske ;)

6 kommentarer:

  1. yummi yummi - Det skal jeg helt klart prøve!


    http://you-and-i-life.blogspot.com/

    SvarSlet
  2. Det ser spændende ud. Ligner noget der er smækfyldt med smag :)

    SvarSlet
  3. Det må jeg da kunne finde ud af at lave! :)
    Lyder simpelt og ser lækkert ud!

    SvarSlet
  4. Haha, det er super nemt! Det er bare om at komme i gang :)

    SvarSlet